2
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brillenglazen

Een overzicht van optische opties

Brillenglazen zijn niet alleen essentieel voor het corrigeren van je zicht, maar spelen ook een cruciale rol in het verbeteren van je kijkcomfort en visuele ervaring. Er zijn verschillende soorten brillenglazen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  1. Enkelvoudige Brillenglazen: Dit zijn de standaard brillenglazen die worden gebruikt voor het corrigeren van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme op één afstand, bijvoorbeeld voor veraf of dichtbij zien.

  2. Multifocale Brillenglazen: Ook wel bekend als varifocale of progressieve brillenglazen, deze bieden correctie voor veraf, dichtbij en alles daartussenin zonder zichtbare lijnen. Ze zijn ideaal voor mensen die presbyopie ervaren, een natuurlijk ouderdomsverschijnsel dat het moeilijker maakt om dichtbij te zien.

  3. Bifocale Brillenglazen: Deze brillenglazen hebben twee verschillende sterktes: één voor veraf zien en één voor dichtbij zien, gescheiden door een zichtbare lijn op het glas.

  4. Blue Light Blokkerende Brillenglazen: Deze brillenglazen zijn ontworpen om schadelijk blauw licht te filteren dat wordt uitgestraald door digitale schermen, waardoor oogvermoeidheid en slaapproblemen kunnen worden verminderd.

  5. Photochromatische Brillenglazen: Ook bekend als meekleurende brillenglazen, passen deze zich automatisch aan de veranderende lichtomstandigheden aan, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden gedragen zonder van bril te hoeven wisselen.

  6. Zonneglazen: Deze brillenglazen zijn speciaal ontworpen om schadelijke UV-stralen te blokkeren en bieden bescherming tegen verblinding en schittering veroorzaakt door fel zonlicht. Ze zijn ideaal voor buitenactiviteiten en het beschermen van de ogen tegen schade door langdurige blootstelling aan de zon.

Of je nu op zoek bent naar verbeterd zicht, bescherming tegen schadelijk licht of gemak bij het wisselen van lichtomstandigheden, er is een perfect paar brillenglazen voor jouw behoeften en levensstijl. Raadpleeg onze experts voor advies op maat en ontdek welke brillenglazen het beste bij jou passen.