Hersenen trainen...

Wij zorgen ervoor dat je ogen en hersenen beter gaan samenwerken. Hierdoor verbetert je reactiesnelheid en concentratievermogen. Waardoor je weer beter presteert en minder blessureleed krijgt.

De kracht van het beeld in onze ogen is van zeer grote invloed op ons lichamelijke balans en daardoor dus ook onze prestaties. Topsporters zijn altijd bezig met hoe zij hun prestaties kunnen verbeteren. Veelal wordt hierbij enkel naar het fysieke aspect gekeken. Meer spieren opbouwen, betere stabiliteit, hogere weerstand, etc. Scherpte in een sport is vaak cruciaal, maar gaat veel verder dan een goede lichamelijke conditie!

  • Een beter veldoverzicht
  • Altijd net te laat zijn
  • Teveel afleiding

Dit zijn bijvoorbeeld zaken die niet te maken hebben met het fysieke aspect, maar met je oogspieren en de verwerkingscapaciteit van je brein.
Soms kan dit opgelost worden met de meest optimale sportbril. De meest optimale sportbril biedt realistischer en nauwkeuriger zicht ten opzichte van conventionele lenzen die beelden vergroten en objecten lijken te verschuiven van hun ware positie.
Vaak is een samenloop van omstandigheden en feiten de reden dat een trainingsprogramma wordt aanbevolen. Zicht, concentratie, lichaamsbalans en blessureleed spelen vaak een grote rol in de prestaties én frustraties van een topsporter.
Om de algehele prestaties van een topsporter te verbeteren, is het noodzakelijk om ook deze aspecten goed te trainen en te onderhouden. Dit bereiken we door je oogspieren in een betere balans te trainen, de verwerkingscapaciteit van je brein te verhogen en de sensorische waarneming van je ogen en brein te trainen naar een betere en snellere motorische handeling.

Wij helpen topsporters op een revolutionaire manier om net dat beetje extra te kunnen presteren!

Bekijk hier een korte reportage, waarin L1 en mountainbiker Roel van der Stegen jullie mee nemen tijdens een van onze trainingen:

Wij zorgen ervoor dat je hersenhelften beter en sneller gaan samenwerken, wij benaderen dit vanuit de ogen. Je concentratie en focus verbetert, waardoor je meer energie overhoudt!

Raymond HeunenOp bovenstaande foto is middels een kader te zien dat Raymond’s ogen niet op dezelfde hoogte staan. Als gevolg hiervan houdt hij zijn hoofd scheef met als gevolg nek-, rug- en knieklachten.

Raymond Heunen, oprichter van Cognitieftrainen.nl: “een aantal jaren geleden begon ik klachten te krijgen van mijn knieën, nek en rug. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij een revalidatiearts.

Zij wees mij erop dat ik bij iedere behandeling mijn hoofd scheef hield. Mijn hoofd zette zij recht, maar mijn beeld werd daardoor scheef. Vanuit mijn achtergerond als optometrist begreep ik wat er gebeurt met mijn lichamelijke balans en mijn oogbalans. De kracht van het beeld in onze ogen is zeer van invloed op onze lichamelijke balans.”
“Vanuit mijn vakgebied heb ik een oplossing gevonden om met dit probleem te helpen.

Enthousiast ben ik begonnen met een aantal visuele trainingen. Al snel bleek dat deze visuele oefeningen veel meer effect hebben op ons brein. Door de visuele trainingen worden de hersenhelften zodanig geprikkeld dat ook mensen met autisme, ADHD, burn-out, whiplash, hersentrauma, etc, veel voordeel kunnen halen uit deze visuele oefeningen. Dit maakte zoveel indruk op mij, dat ik een professioneel team heb samengesteld en zo is Cognitieftrainen.nl ontstaan.”
De oplossing die wij bieden kan bestaan uit een bril of trainingen.

Topsport Limburg maakte onlangs een korte reportage, waarin Raymond Heunen meer vertelt over onze cognitieve training:

Waarom

Klachten zoals bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, hersenschudding, overspannenheid en nog veel meer van dit soort aandoeningen zijn zeer vervelend en vormen vaak een belemmering in het dagelijks én beroepsmatige leven. “Had ik maar rust in mijn hoofd” “Ik wil geen zwemmende letters meer” “Alles is mij teveel” “Ben ik wel de topsporter die ik denk dat ik ben?” “Ik heb zo vaak last van zware hoofdpijnen” “Ik ben altijd moe en kan mij niet concentreren” Het perifere zicht (het deel van het zicht buiten het concentratiegebied) spelen bij bovenstaande problemen een...

meer zien

Voor wie

meer zien

Werkwijze

Hieronder vind je een korte uitleg van het proces dat je kunt verwachten. Uniek in dit onderzoek is, dat er gekeken wordt naar het functioneren van het oog in combinatie met de visuele verwerkingscapaciteit van het brein. Middels diverse meetmethodes wordt er een duidelijk beeld van het probleem vastgesteld en kan er direct de juiste oplossing aandragen worden. Hierna gaat de ‘krachttraining voor uw ogen en brein’ van start. Het onderzoek bestaat uit 4 onderdelen: 1. Functioneel oogonderzoek We kijken naar het functioneren van het oog en de samenwerking tussen...

meer zien

Kosten

Na afloop van de onderzoeken, kijken we samen naar een passende oplossing. Dit kan een aanpassing van de sterkte van je huidige bril of contactlenzen zijn, een hersentrainingstraject middels Cognitief Trainen of een combinatie van beiden. Om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is, vindt er altijd eerst een functioneel oogonderzoek plaats. Tijdens dit functioneel onderzoek kijken we naar het functioneren van het oog en de samenwerking tussen beide ogen. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door een functioneel optometrist. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de belastbaardheid. Een onderzoek...

meer zien

Cases

Wij hebben geholpen met: Revalidatie na Chemotherapie Vrouw, 37 jaar "Yes, de slingers konden worden opgehangen, na een lang traject van tweewekelijkse chemotherapie werd ik kankervrij verklaard. Toch had ik zelf last van een ietwat bedrukte feeststemming. Natuurlijk was ik heel gelukkig dat ik kankervrij was, maar ik merkte dat de chemotherapie duidelijk zijn sporen had achter gelaten, dus gezond voelde ik me gewoon nog niet. Mijn lichaam had veel te verduren gehad. Zowel tijdens als na de behandeling ben ik zeer actief gebleven door wandelen en sport, dus lichamelijk had...

meer zien