Werkwijze...

Hieronder vind je een korte uitleg van het proces dat je kunt verwachten. Uniek in dit onderzoek is, dat er gekeken wordt naar het functioneren van het oog in combinatie met de visuele verwerkingscapaciteit van het brein. Middels diverse meetmethodes wordt er een duidelijk beeld van het probleem vastgesteld en kan er direct de juiste oplossing aandragen worden. Hierna gaat de ‘krachttraining voor uw ogen en brein’ van start.


Het onderzoek bestaat uit 4 onderdelen:

1. Functioneel oogonderzoek

We kijken naar het functioneren van het oog en de samenwerking tussen beide ogen. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door een functioneel optometrist.

2. Oogspier-balans

oogspierbalans

Met behulp van de computermeet- en trainingsmethode, Vizual Edge, controleren we of de oogspieren sterk genoeg zijn en of ze in een gelijke balans werken.
Vizual Edge meet en traint de spierkracht van de buitenste oogspieren. Dat stimuleert niet alleen visuele vaardigheden, maar ook enkele cognitieve aspecten.

3. Visuele verwerkingscapaciteit hersenen

We meten de visuele verwerkingscapaciteit van de hersenen met behulp van de NeuroTracker.
De NeuroTracker is ontwikkeld ter verbetering van de visuele en cognitieve prestatie door het isoleren en trainen van verschillende aspecten van het cognitieve brein. Simpel gezegd laat deze computertraining je in 3D meerdere objecten volgen en het brein verwerken.

4. Reactiesnelheid tussen rechter en linker hersenhelft / hersendelen

DSC_6490

We meten en trainen de reactiesnelheid van het sensorische deel van de hersenen en de hierop volgende motorische reactie van ons lichaam met behulp van de D2 van Dynavision.
Het bewegingsbord D2 van Dynavision traint in een dynamische omgeving en stimuleert eveneens het verband tussen de ogen en de hersenen.

Resultaat:

Door de visuele vaardigheden en oogspieren te trainen, worden ook de hersenen aan het werk gezet. De trainingen stimuleren namelijk de neuroplasticiteit van het brein. De middenhersenen maken nieuwe cellen aan en er ontstaan nieuwe verbindingen in de hersenen.
Bijkomend voordeel van deze ‘krachttraining voor de ogen’ is dat de algehele verwerkingssnelheid en capaciteit van de hersenen verhoogd kan worden. Juist daarom worden de toepassingen en resultaten van deze trainingen met interesse gevolgd vanuit onder meer de neuropsychologie.