Het horloge in 2020: Drie trends om te volgen

Wist je dat alle horloges eigenlijk een eerbetoon zijn aan onze vroege klokken? In de loop van de tijd zijn de zakhorloges doorontwikkeld tot het polshorloge zoals we het nu kennen.

En de ontwikkelingen in horlogeland blijven niet stilstaan. Technieken zorgen voor verbeteringen en de mode vraagt om nieuwe kleuren en modellen.

1.Groen

We raken er steeds meer van doordrongen dat de wereld iets is om zuinig op te zijn. Horloges zijn misschien niet het meest vervuilende product, maar veel merken hebben er wel aandacht voor. Ze gaan voor groen! We zien steeds meer groene wijzerplaten en productieprocessen met oog voor de wereld om ons heen.  

2.Heritage

Vintage horloges zijn gewild. De prijzen die worden betaald voor klassiekers van grote merken nemen steeds verder toe. Maar het zijn niet alleen de echt oude modellen die het goed doen. Ook nieuwe uitvoeringen van succesmodellen uit het verleden zijn erg gewild. Certina en Junghans hebben een aantal ouderwets goede modellen in hun laatste nieuwe collecties. Successen uit het verleden zijn vaak een garantie voor de toekomst.

3.Sport

In 2020 stond er een  lange, heel lange, sportzomer gepland. De meeste evenementen schuiven een jaartje door, waardoor we in 2021 mogen genieten van prachtige sportmomenten.  Horlogemerken zijn betrokken bij spraakmakende sportevenementen als tijdwaarnemer. Een sporthorloge is in principe een robuust tijdsinstrument dat geschikt is voor een verscheidenheid aan sportieve en fysieke activiteiten. Sporthorloges zijn gebouwd om schokken te weerstaan en gemaakt van solide legeringen zoals staal of titanium. Of meer hightech materialen als koolstofvezel of keramiek. Een kras- en breukbestendig saffierglas behoort ook tot de standaarduitrusting. Meestal zijn sporthorloges bestand tegen water, dus zwemmen, douchen en indien sterk genoeg zelfs duiken. Ze zijn vaak uitgerust met een gedetailleerde kast en een kleurrijke lunette, een goed gevulde wijzerplaat met kleinere klokjes, en opgloeiende lichtgevende cijfers en wijzers, waardoor sporthorloges charisma hebben.  En omdat mannen in hun hart altijd jongetje zullen blijven, weten uitbundige sporthorloges precies de juiste plek in een mannenhart te raken. Sporthorloges zien er simpelweg gewoon goed uit.