1
Search
Close this search box.

Uurwerktypes

Precies op tijd

Ongeacht je voorkeur voor stijl, functionaliteit of traditie, er is een uurwerktype dat past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Het kiezen van het juiste horloge is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van het begrijpen van de verschillende technologieën die beschikbaar zijn.

Van Quartz tot Kinetic

  1. Quartz Uurwerken: Deze worden aangedreven door een batterij die elektrische stroom levert aan een kwartskristal, wat resulteert in een nauwkeurige en betrouwbare tijdsweergave. Quartz horloges zijn populair vanwege hun precisie en onderhoudsarme karakter.

  2. Mechanische Uurwerken: Deze werken op basis van mechanische onderdelen, zoals tandwielen en veren, die worden aangedreven door de beweging van de drager. Mechanische horloges worden gewaardeerd om hun vakmanschap, traditionele esthetiek en het feit dat ze geen batterij nodig hebben.

  3. Mechanische Automatische Uurwerken: Ook wel bekend als automatische horloges, deze werken op dezelfde manier als mechanische uurwerken, maar ze worden automatisch opgewonden door de beweging van de drager, waardoor handmatig opwinden niet nodig is. Ze combineren de charme van traditionele mechanische horloges met het gemak van automatisch opwinden.

  4. Digitaal Uurwerken: Deze gebruiken een elektronisch display om de tijd weer te geven in numerieke vorm. Ze zijn vaak voorzien van extra functies zoals stopwatch, alarm en datumweergave, en worden vaak gebruikt voor hun moderne uitstraling en functionaliteit.

  5. Kinetic Uurwerken: Een hybride tussen mechanisch en quartz, kinetische uurwerken worden aangedreven door de beweging van de drager en laden een interne batterij op die de tijd nauwkeurig bijhoudt. Ze combineren de charme van mechanische horloges met het gemak van een batterij-aangedreven uurwerk.

Kom langs! Wij hebben een grote collectie in huis.

1 april zijn wij gesloten.

Fijne paasdagen!