Bijziendheid / Myopie...

De laatste jaren is bijziendheid, ook wel myopie genoemd, sterk toegenomen bij kinderen. Kinderen spelen steeds jonger, vaker en langer op elektronische apparaten zoals computers en telefoons. Het kind concentreert zich enkel op het vierkante scherm dichtbij de ogen en sluit daardoor prikkels buiten dit concentratieveld uit en zitten in verminderde lichtomstandheden. Hierdoor verandert de vorm van het hoornvlies waardoor de sterkte in de ogen toeneemt en zo dus ook de bijziendheid.

De ideale oplossing hiervoor is om je kind gebruik te laten maken van een leeslamp tijdens het lezen, minder gebruik te laten maken van elektronische apparaten, maar vooral om ze regelmatig buiten te laten spelen. Hierdoor kunnen de ogen van kinderen zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

Echter is dit niet altijd mogelijk of gaan de ogen van het kind toch achteruit. Dan adviseren wij nachtlenzen. Er zit geen leeftijdsgrens aan nachtlenzen waardoor het voor kinderen ideaal is om ’s nachts te dragen en overdag goed te zien zonder bril of lenzen. Deze nachtlenzen veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zo, dat de ogen van uw kind de ideale vorm aannemen en overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Het effect hiervan is dat er geen verslechtering van sterkte kan optreden.