Search
Close this search box.
Wegens Pinksteren maandag gesloten

Kinderogen passen zich makkelijker aan dan de ogen van een volwassenen. Hierdoor wordt het niet altijd meteen duidelijk dat een kind problemen heeft met zien. Kinderen geven zelf meestal geen (oog)klachten aan. Vaak komt dit naar voren op andere vlakken.

Heeft een kind bijvoorbeeld problemen met lezen en schrijven? Of een slordig handschrift? Hoofdpijn en slechte schoolprestaties? Onzeker in het verkeer? Dan is het zeer verstandig om de ogen te laten controleren!

Voor een deskundige kinderoogscreening kunnen kinderen vanaf zeven jaar terecht in onze winkels in Geleen en Beek.

Er bestaan twee soorten oogmetingen voor kinderen:

  1. Eenvoudige oogscreening
    Objectieve oogscreening door middel van een computer. Deze computer meet de eventuele afwijking in sterkte. Deze oogtest is nodig om te bepalen of een uitgebreide oogmeting noodzakelijk is.
  2. Oogmeting met oogdruppels
    Doordat de ogen op jonge leeftijd zichzelf kunnen aanpassen, is het vaak raadzaam om een druppelonderzoek uit te voeren. Deze druppels ontspannen de ogen zodat deze zich niet meer kunnen aanpassen aan de oogtest en er een betere oogmeting gedaan kan worden. Het onderzoek wordt gedaan door een gediplomeerde optometrist of orthoptist.

Als blijkt dat je kind niet goed of voldoende kan zien, kunnen wij een kinderbril, kinderlenzen of visueel en cognitieve training voorschrijven. Trainingen kunnen helpen bij oogafwijkingen die niet of niet volledig door een bril of contactlenzen alleen kunnen worden gecorrigeerd.