1
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oogzorg

Iedereen wil het beste voor zijn ogen…

Beter zicht begint bij een deskundige oogmeting. Onze gediplomeerde opticiens, optometristen en contactlensspecialisten maken gebruik van de meest moderne en geavanceerde apparatuur.

Wij brengen een optimaal verslag uit over de conditie van jouw ogen. De gegevens worden opgeslagen en digitaal geregistreerd. Wanneer zo’n onderzoek regelmatig wordt uitgevoerd, worden de beelden steeds met elkaar vergeleken en zijn plotselinge veranderingen makkelijker te herkennen. Zo ben je nu én in de toekomst verzekerd van de beste oogzorg.

Heunen Opticiens heeft zich de door de jaren heen ontwikkeld tot een oogzorgcentrum, met een goede samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen.

De kosten voor de onderzoeken variëren. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze kosten.

Zeker weten dat u scherp ziet

Zeker weten dat je scherp ziet.
Beter zicht begint bij een deskundige oogmeting. Onze gediplomeerde opticiens, optometristen en contactlensspecialisten maken gebruik van de meest moderne en geavanceerde apparatuur.

Voorkom leerachterstand

Heeft je kind bijvoorbeeld problemen met lezen en schrijven? Of een slordig handschrift? Hoofdpijn en slechte schoolprestaties? Onzeker in het verkeer? Dan is het zeer verstandig om de ogen te laten controleren!

Optometrie

Niet alleen goed zicht vinden wij belangrijk, maar ook de gezondheid van je ogen. De optometrist is vaak het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte.

Glaucoom/hoge oogdruk

Glaucoom is een oogziekte waarbij de oogzenuw beschadigt. Meestal komt dit door een verhoogde oogdruk. Het licht dat het oog binnenvalt wordt door de lichtgevoelige cellen in het netvlies omgezet in elektrische signalen.

Macula degeneratie

Een aandoening aan het centrale gedeelte van het netvlies (gele vlek of macula), hiermee worden details waargenomen en ontstaat scherp zicht.

Bijziendheid / Myopie

Herhaald onderzoek* toont helaas aan dat pubers door te lang schermgebruik sneller bijziend worden. Deze ontwikkeling baart ons grote zorgen.

Netvliesonderzoek

Het netvlies is een lichtgevoelige laag aan de binnenzijde achterin het oog en wordt ook wel de retina genoemd. Het netvlies is sterk doorbloed en bevalt miljoenen lichtgevoelige cellen: kegeltjes en staafjes.

Openingstijden Koningsdag

Heunen Juweliers & Opticiens Geleen:
09:00 – 17:00

Heunen Opticiens Beek:
09:00 – 17:00

Heunen Juweliers Beek:
GESLOTEN

Bij Heunen ben je als klant natuurlijk áltijd koning, dus ook op Koningsdag! 👑 Laat je extra verwennen en geniet van een heerlijke kop koffie met een oranje donut tijdens het winkelen.

Maar dat is nog niet alles! We zijn ook aanwezig op de koningsmarkt in Geleen, waar we onze kraam hebben opgezet met een selectie scherp geprijsde merk-zonnebrillen en prachtige sieraden.

Wij kijken er naar uit om u in alle hoffelijkheid te verwelkomen, of het in één van onze winkels is of op de markt in Geleen! 🥂

Fijne koningsdag!