Search
Close this search box.
Wegens Pinksteren maandag gesloten

Netvliesonderzoek

Miljoenen lichtgevoelige cellen

Het netvlies is een lichtgevoelige laag aan de binnenzijde achterin het oog en wordt ook wel de retina genoemd. Het netvlies is sterk doorbloed en bevalt miljoenen lichtgevoelige cellen: kegeltjes en staafjes. Deze vangen het licht op dat het oog binnenkomt en zetten het om in elektrische signalen die naar onze hersenen gaan.

In het midden van het netvlies ligt de gele vlek (macula). Hiermee zien we het scherpst en worden de fijne details waargenomen. Heb je last van zwarte vlekken, lichtflitsen, verminderd zicht, verlies of vervorming van het zicht? Dan is het verstandig om het netvlies te laten onderzoeken.

Netvliesfoto

Een netvliesfoto heet ook wel een fundusfoto. We maken een foto van het netvlies en kunnen vaststellen of er afwijkingen te zien zijn.
Het kan zijn dat de ogen alsnog gedruppeld moeten worden met pupilverwijdende druppels indien we niet voldoende kunnen zien op het netvlies. Door het gebruik van deze oogdruppels kun je een aantal uren slechter dichtbij zien en ben je lichtgevoeliger. Wij adviseren je een zonnebril te dragen en iemand mee te nemen die je in het verkeer kan begeleiden.