Search
Close this search box.
Wegens Pinksteren maandag gesloten

Oogmeting

Zeker weten dat je scherp ziet

Wil je weten of je nog goed en scherp ziet of bent je er niet helemaal zeker van dat de huidige bril of contactlenzen nog de juiste sterkte heeft? Loop dan gerust eens binnen voor een eenvoudige oogtest! 

Een oogtest, ook wel objectieve oogmeting genoemd, wordt gedaan door een computer (auto-refractor). De computer meet de eventuele sterkte-afwijking. Binnen een paar minuten kunnen wij vaststellen of het gezichtsvermogen, met of zonder bril of contactlenzen, in orde is.

Deskundige oogmeting bij Heunen Opticiens

Beter zicht begint bij een deskundige oogmeting. Onze gediplomeerde opticiens, optometristen en contactlensspecialisten maken gebruik van de meest moderne en geavanceerde apparatuur. Hierdoor staan wij garant voor een nauwkeurige oogmeting. De gegevens worden opgeslagen en digitaal geregistreerd. Wanneer zo’n onderzoek regelmatig wordt uitgevoerd, worden de beelden steeds met elkaar vergeleken en zijn plotselinge veranderingen makkelijker te herkennen. Zo ben je nu én in de toekomst verzekerd van de beste oogzorg.

Om u goed te kunnen helpen en u een goed advies te kunnen geven, volgen wij de volgende stappen:

 1. Probleemanalyse
  Welke kijkproblemen heb je? Bijvoorbeeld niet scherp kunnen zien, hoofdpijn, duizeligheid, e.a.
 2. Hoe is het kijkgedrag
  Wij analyseren je dagelijkse kijk-situatie.
 3. Oogtest
  We doen een objectieve oogmeting, met behulp van de auto-refractor, om een globale indruk te krijgen van de eventuele oogafwijking.
 4. Deskundige oogmeting
  Ons gediplomeerd personeel werkt met de meest moderne apparatuur om de sterkte van je ogen te bepalen.
 5. Oogdrukmeting
  Verhoogde oogdruk kan op termijn leiden tot ernstige oogaandoeningen. Wij controleren daarom standaard de oogdruk bij mensen vanaf 40 jaar.