1
Search
Close this search box.

Optometrie

Oogzorg en Visuele Gezondheid

Niet alleen goed zicht vinden wij belangrijk, maar ook de gezondheid van je ogen.

De optometrist is vaak het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Onze optometrist beoordeelt het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen. Met behulp van de juiste apparatuur meet de optometrist de oogdruk, bekijkt het hoornvlies en bekijkt ook de achterzijde van het oog, het netvlies.

De optometrist kan in een vroeg stadium eventuele afwijkingen of beginnende problemen herkennen. Na het onderzoek hebben we een goed beeld van de toestand van jouw ogen.

Maculascoop meting
Belangrijkste oorzaak van ernstig gezichtsverlies bij personen ouder dan 50 jaar is leeftijdsgebonden macula degeneratie (LMD). LMD is een aandoening aan het centrale gedeelte van het netvlies (gele vlek of macula), er blijft een wazige of zwarte vlek achter. Risicofactoren zijn o.a. leeftijd, erfelijkheid, geslacht, ongezonde voeding, roken, zwaarlijvigheid, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes. Helaas kan LMD niet worden genezen, wel zijn er tegenwoordig preventieve hulpmiddelen. De Macuscope is een nieuw ontwikkeld apparaat, dat via een unieke techniek het macula pigment meet. Elke bescherming tegen LMD moet worden aangegrepen. Daarom raden wetenschappers het aan om vanaf veertigjarige leeftijd het macula pigment te laten meten.

1 april zijn wij gesloten.

Fijne paasdagen!