Coating...

Ontspiegelde glazen

Onze glazen zijn standaard ontspiegeld met een anti-reflectie coating. Dat is een bewerking welke wordt toegepast om te voorkomen dat hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen het beeld verstoren.

Er wordt een contrastrijker beeld verkregen omdat er meer licht door het glas wordt gelaten. Zo is het mogelijk om de brildrager direct in de ogen te kijken, zonder daarbij last te hebben van hinderlijke reflecties. Voor de brildrager betekent dit dat er beter door de glazen gekeken kan worden, dit is dus rustiger aan de ogen.

Niet ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas

niet-ontspiegeld

ontspiegeld

Hard Hivision Longlife

Een nog betere ontspiegeling als extra optie. De voordelen:

  • zeer krasvast, tenminste 7x krasbestendiger dan de traditionele coatings
  • water-, vuil- en vetafstotend
  • hoger contrast, waardoor scherper zicht zowel overdag als ’s nachts
  • makkelijker schoonmaken dankzij de supergladde Top-Coat

Bluecontrol

We gebruiken het allemaal met toenemende mate: beeldschermen, zoals smartphones, tablets, laptops en HD-televisies. En in die vele uren dat we digitale media gebruiken, doen we een groot beroep op onze ogen.

Beeldschermen stralen allemaal een hoge intensiteit blauw licht uit, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel – het zit ook in daglicht en helpt ons om wakker te blijven –  maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en zelfs tot slapeloosheid. Onderzoek toont aan dat 83% van de brildragers last heeft van zijn ogen bij gebruik van beeldschermen.

Hoya BlueControl is een transparante coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Zo kun je vermoeidheid en overbelasting van de ogen voorkomen.
Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de licht-schittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.
BlueControl wordt aangeboden in combinatie met de ongeëvenaarde Hi-Vision LongLife anti-reflectie coating van HOYA.

433718904_640