Materialen...

Materialen van sieraden

Een mooi collier, een bijzondere armband, die éne ring die je kreeg voor die bijzondere gelegenheid, de antieke oorstekers… Sieraden zijn voor het leven. Duurzaam en blijvend waardevol. Vandaar dat de beste sieraden slechts uit de beste materialen kunnen bestaan.

Groot assortiment sieraden in de beste materialen

Bij Heunen Juweliers vind je een groot assortiment sieraden, bestaande uit de beste materialen, zoals:

Goud

Goud is een van de meest waardevolle metalen ter wereld. Het is zeldzaam en het oxideert nauwelijks, hierdoor behoudt het lang zijn glans. Goud is ook het meest geliefde materiaal voor sieraden. Een mooie choker, armband, ring of een paar oorstekers bijvoorbeeld. Toch is het pure goud, dat samen met andere metalen uit erts wordt gesmolten, niet erg bruikbaar voor duurzame sieraden. Puur goud is te zacht en daarom worden er andere metalen aan toegevoegd. Het wordt daardoor harder en duurzamer.

Geelgoud, Witgoud of Roodgoud
De kleur van goud kan door toevoegingen beïnvloed worden, van witgoud (door palladium) tot roodgoud (door koper). De meest bekende legering is die van koper/zilver/goud, “Mixed” genaamd. De kleur en de glans van goud blijft echter altijd onmiskenbaar mooi. Goud is daardoor buitengewoon geschikt voor verwerking in sieraden, die bij elke stemming of gelegenheid passen.

Goud gecombineerd met Edelstenen
De prachtige warme glans van goud laat zich zeer goed combineren met edelstenen, diamanten en andere edelmetalen

Zilver

Zilveren sieraden zijn tijdloos, trendy maar vooral betaalbaar. Heunen Juweliers heeft volop keuze uit mat en glanzend zilver, dat zich tevens goed laat combineren met echte edelstenen of zirkonia. 

De prijs van zilver ligt beduidend lager dan van andere edelmetalen zoals goud. Dus is het mogelijk meer leuke, bijzondere, exclusieve, trendy, maar vooral mooie sieraden aan te schaffen. Zowel voor hem als voor haar. Want Zilveren Herensieraden mogen zeker niet vergeten worden

Titanium

Titanium is een zeer uniek materiaal: het is huidvriendelijk, licht in gewicht, neemt de huidwarmte aan en reageert niet op magnetische velden. Door de moderne uitstraling is titanium bij uitstek een materiaal voor strakke, trendy sieraden: zoals een moderne ring of een strakke armband. Titanium is bovendien uitstekend te combineren met andere materialen zoals leer.

Titanium geschikt voor mensen met een huidallergie
Titanium geeft zelden huidreacties. Hierdoor is het zeer geschikt voor mensen met een nikkel- of andere huidallergie.

Het grote nadeel van titanium is dat het niet vermaakt kan worden. Bij de aanschaf van een ring moet je er rekening mee houden dat deze misschien over een aantal jaren niet meer past.

Staal

Staal wordt veel gebruikt voor iets stoerdere, strakke sieraden. Vaak in combinatie met leer, zirkonia of diamant. Een leren koord met een stalen hanger, een stoere stalen ring of een leren armband met stalen bedels is een musthave voor iedere man. Omdat staal een zeer hard metaal is, is het zeer krasvast. Wél is het mogelijk om stalen sieraden te personaliseren met een gravure. Dit kan bij ons in eigen atelier.

Stalen sieraden zijn beduidend goedkoper dan zilver of gouden juwelen. Het nadeel is wel dat staal niet vermaakt kan worden. Hou er daarom rekening mee dat het kan voorkomen dat, wanneer een stalen ring niet meer past, het niet mogelijk is om deze te vermaken.