1
Search
Close this search box.

“BIJ MIJ OF BIJ MIJN KIND IS DYSLEXIE VASTGESTELD. KAN DAT NU VOLLEDIG VERHOLPEN WORDEN?”


Antwoord: Als blijkt dat jouw kind fixatie disparatie heeft, is dat zeer goed mogelijk! Dyslexie kan helaas niet verholpen worden. Wel kan de functioneel optometrist van Heunen Opticiens zorgen voor een speciale bril en/of visuele training waardoor het kind het beeld veel rustiger en prettiger ziet. Je bent daardoor veel minder snel vermoeid wat het dyslexieprobleem positief beïnvloedt.


KAN IK BIJ MIJN EIGEN OPTICIEN/OPTOMETRIST TERECHT VOOR EEN BINOCULAIR OPTOMETRISCH ONDERZOEK?”


Antwoord: Nee, alleen de aangesloten functionele optometristen hebben de specifieke kennis, ervaring en apparatuur om deze complexe visuele problemen te verhelpen. Foutieve benadering van een binoculair probleem kan de klachten zelfs doen verergeren.


“KAN IK BIJ MIJN OOGARTS TERECHT?”


Antwoord: Nee, ook de oogarts is niet gespecialiseerd in de functionele optometrie.


“IK BEN DYSLECTISCH, ALTHANS DAT IS BIJ MIJ OOIT VASTGESTELD. HEEFT HET VOOR MIJ ZIN OM EEN FUNCTIONEEL OPTOMETRIST TE BEZOEKEN VOOR EEN FUNTIONEEL OPTOMETRISCH ONDERZOEK?”


Antwoord: Ja, want als er sprake is van een onvolledige oogsamenwerking kan de functioneel optometrist van Heunen Opticiens jou van dienst zijn. Wacht echter niet te lang met het maken van een afspraak. Het tekort aan functioneel optometristen zorgt voor lange wachttijden.


“HOE LANG DUURT EEN BINOCULAIR OPTOMETRISCH ONDERZOEK?”


Antwoord: Afhankelijk van het visueel probleem kan dat variëren van 40 minuten tot twee uur. Als er een visueel binoculair probleem wordt vastgesteld, volgen er altijd na-controles.


“HOE KAN IK ZELF VOORONDERZOEK DOEN BIJ MIJN KIND?”


Antwoord: Je kunt de vragenlijst fixatie disparatie op onze website uitprinten en invullen. Daarna kun je contact met ons opnemen.


“MIJN KIND IS ZEER GETALENTEERD IN EEN (BAL)SPORT. HEEFT HET ZIN OM EEN FUNCTIONEEL OPTOMETRIST TE BEZOEKEN?”


Antwoord: Een uitstekende samenwerking van de ogen is vereist om een hoger niveau te halen. Menig getalenteerde tennisser en tennisster is jou voorgegaan en bij hen zijn goede resultaten behaald.


Staat jouw vraag hier niet bij, mail dan naar oogzorg@heunenopticiens.nl

1 april zijn wij gesloten.

Fijne paasdagen!